SZTUKA KUCHNI TOSKAŃSKIEJ - Ucz się, bawiąc się i... jedząc
„Gotowanie wymaga cierpliwości, miłości, radości i szczypty szaleństwa, które w połączeniu z rękami, nożem i widelcem pomogą Ci przygotować wykwintne posiłki”.
To właśnie tą miłością do rzeczy robionych z dbałością włascielka pieknej agroturystyki chcą dzielić się ze swoimi gośćmi, oferując warsztaty kulinarne w urokliwej restauracji Locanda della Luna. Składniki są naturalne, świeże i sezonowe, uprawiane i produkowane na ziemi posiadłości oraz w lokalnych gospodarstwach.
Kurs trwa trzy godziny, po których następuje lunch lub kolacja z daniami przygotowanymi „na miejscu”, podawanymi z winami z posiadłości. Będzie mnóstwo przekąsek, którymi goście będą mogli się poczęstować podczas pracy w kuchni lub wyrabiania makaronu i deserów.
Goście, którzy zechcą, przygotują „Świąteczny Obiad” – od przystawek po desery, w tym ręcznie robiony makaron, mięso i warzywa. Głównym składnikiem będzie zawsze oliwa z oliwek extra virgin, produkowana w agroturystyce i wysyłana na cały świat. Podczas zajęć w kuchni goście będą mieli okazję posłuchać opowieści i ciekawostek dotyczących codziennego życia i doświadczeń toskańskiej rodziny. Prosta i autentyczna opowieść będzie połączona z lampką dobrego wina i ręcznie robioną focaccią.
Zajęcia są otwarte zarówno dla gości agroturystyki, jak i dla wszystkich smakoszy, którzy się na nie zgłoszą. Obiekt jest czynny przez cały rok i jest to bardzo dobra propozycja także w niskim sezonie.
Dokładna oferta i koszt pobytu podane zostanią na maila.











.jpg)
.jpg)

.jpg)










